Publicaties

(Bart Allossery)

Een paar maanden geleden heb ik, Bart Allossery, een boek over het verdwenen KSV Waregem (matricule 4451) afgewerkt. Na drie jaar van opzoekingen werd het boek begin juni aan de verzamelde pers voorgesteld.

 

Het boek " SV Waregem: 55 jaar passie in rood en wit " bevat 416 pagina's (op A4-formaat en harde kaft) en bevat vier grote delen:

 

1. SV Waregem in de nationale competitie. Alle 55 seizoenen die SV Waregem actief was in de Belgische competitie worden uitvoerig beschreven. Bovendien zijn alle data en uitslagen van de competitiewedstrijden alsook de doelschutters en de spelers per seizoen (met aantal caps) weergegeven. Voor alle seizoenen in derde klasse of hoger is bovendien het uitslagenrooster van de desbetreffende reeks opgenomen.

 

2. SV Waregem in de Beker van België. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de gewonnen Bekerfinale in 1974 (4-1 winst tegen tweedeklasser SK

Tongeren) maar tevens zijn quasi alle bekeropstellingen van Essevee in dit boek terug te vinden.

 

3. SV Waregem in de Beker van Vlaanderen. SV Waregem is tot op heden de recordhouder inzake het aantal overwinningen in de Beker van Vlaanderen.

Alle partijen in het bekertornooi werden weergegeven alsook de opstelling van rood-wit tijdens deze wedstrijden.

 

4. SV Waregem in Europa. Alle campagnes van stamnummer 4451 komen uitvoerig aan bod in dit naslagwerk: van de uitschakeling van Atletico Madrid in de jaren '60 de Europese triomfen in de jaren '80 tegen AC Milan en Hajduk Split tot de afgang tegen de Finse amateurs van Kuusysi Lahti in de jaren '90.

 

Dit alles wordt opgefleurd door niet minder dan 495, vaak nooit eerder gepubliceerde, zwart-wit foto's.

Bart ALLOSSERY

E-mail: allossery@pandora.be