50 jaar Koninklijke Sporting Club Hasselt

 

Exact vijftig jaar na de oprichting van de Koninklijke Sporting Club Hasselt blikken de broers Koen en Jeroen Fissette terug op de rijke geschiedenis van de Hasseltse club.

ln een historisch overzicht dat start bij de geboorte van Excelsior Hasselt in 1907 wordt de geschiedenis van de club levendig weergegeven. Excelsior Hasselt, Hasselt W, KSCH, KSKH en uiteindelijk Sporting Hasselt. De Sporting heeft in al die tijd vele gedaantes gehad. De basis bleef echter steeds dezelfde. Verwacht u aan wedstrijdverslagen, achtergrondinformatie, anekdotes, getuigenissen, intriges uit de buik van het Stedelijk Sportstadion en randstukken over stamnummer 37, zijn voorgangers én zijn opvolgers. Elk detail wordt belicht.

Cercle Tongeren dat de toegangsprijzen voor de topper tegen Excelsior Hasselt op 25 februari 1930 verdubbelde naar 8 frank!

Anderlecht dat in 1957 de onwaarschijnlijke som van 2 miljoen frank neertelde voor spits Guido Schoefs van Hasselt W.

Supporters die letterlijk in de lichtmasten kropen voor de allesbeslissende eindrondewedstrijd
tegen AA Gent in 1979.

Het koningskoppel Ruytinx - Bresciani dat Hasselt, van start tot finish aan de leiding, in 2004 de voorlopig laatste titel bezorgde.

De allereerste wedstrijd uit vierde nationale die live op TV werd uitgezonden, ook dat is Sporting Hasselt.

Maar evenzeer het trouwfeest in Givry, de handjes van Jules, de sneeuw van Lyra, de Senegalezen van Verdringt, ... de geschiedenis van de club wordt in geuren en kleuren uit de doeken gedaan. Alsof je er zelf bij was.

Dit alles wordt aangevuld met uitvoerige portretten van figuren die doorheen de jaren mee het gezicht van de club bepaalden en de geschiedenis van op de eerste rij meeschreven. Norbert Verdingh, Josef Masopust (gouden bal 1962), Armand Schreurs, Stijn Stijnen en vele anderen geven hun geschiedenis van Sporting mee. Dit leidde tot prachtige verhalen.

Maar ook de - soms veel te vroeg - overleden figuren uit de clubgeschiedenis krijgen de aandacht die ze verdienen. Willy Hox, Tony Rombouts, ubert Bourguinon, Paul Moors, Tony Valvekens, Gustaaf Vanhaeren en Clement Vananderoye alias CeVe : allen worden ze geportretteerd op basis van getuigenissen van familie, kennissen en supporters.

Voorts is het boek doorspekt met authentieke foto's, supportersliederen, officiële documenten, wedstrijdaffiches en toegangstickets die de tijdsgeest nog meer weergeven .

Het jubileumboek 50 jaar Sporting Hasselt is een uitzonderlijk verzamelstuk! Een must voor elke liefhebber van boeiende, grappige en meeslepende voetbalverhalen in het algemeen en voor elke Hasseltse voetballiefhebber in het bijzonder .

Het jubileumboek 50 jaar Sporting Hasselt kost 37 euro (+ 9 euro verzendingskosten). Dit boek bestaat uit ca. 275 pagina's met 200 authentieke foto's, supporters liederen, officiële documenten, wedstrijdaffiches en toegangstickets die de tijdgeest prachtig illustreren en zal op zaterdag 13 september 2014 worden voorgesteld. Bestellen kan door overschrijving van het gewenste bedrag op rekeningnummer ING 630-1704710-91; !BAN : BE23 6301 7047 1091; BIC: BBRUBEBB . Met eventuele vermelding van leveringsadres. De integrale opbrengst van het boek schenken de auteurs aan de jeugdwerking van Sporting Hasselt.